vacaturevideo’s

Een kijkje in de keuken

Wat is er als werkzoekende nou leuker dan een kijkje in de keuken bij een potentiele nieuwe werkgever? Verplaats jezelf in potentiele nieuwe medewerkers. Vacatures zijn er in overvloed. Middels een vacaturevideo zorg je ervoor dat jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de rest. De geweldige sfeer op kantoor of die ene hilarische collega kunnen zomaar de reden zijn om voor jou te kiezen in plaats van de concurrent. 

Mensen krijgen op een dag gemiddeld 3000 commerciële prikkels. Ze lezen niet meer, ze willen zien en beleven. Door de online media is visuele communicatie essentieel. Video’s verrijken de online marketing en zijn jaren inzetbaar. Het zorgt dat medewerkers in hun oriëntatiefase een voorkeur krijgen voor jouw bedrijf en helpt tevens de marketing- & salesafdeling meer nieuwe klanten binnen te halen. Toch een zeer overzichtelijke investering als je ziet dat je er professionele uitstraling, sterke communicatie én een aandachtstrekker voor terug krijgt.

Waarom een vacaturevideo?

Het vinden van een kandidaat is niet gemakkelijk. Als er dan een kandidaat op gesprek komt die totaal niet bij het bedrijf blijkt te passen is dat erg jammer. Een vacaturevideo voorkomt dit probleem.

Wie worden zijn of haar collega’s en is er een formele of een informele sfeer? Hebben jullie de beste vrijdagmiddagborrel van de omgeving? Maak de kandidaat enthousiast nog voor deze op bezoek komt!

Voordelen op een rij

1) alleen gemotiveerde kandidaten op gesprek
2) vind vele malen sneller kandidaten
3) eigen medewerkers raken ook betrokken en enthousiast
4) employer branding en naamsbekendheid
5) gemakkelijk te delen op social media kanalen

Investering

Wat kost een vacaturevideo om te maken?

Zo’n vraag is niet zomaar te beantwoorden en veel kosten zijn afhankelijk van de wensen én van het beschikbare budget. Vergelijk het met de vraag “wat kost een huis?”.

De kosten van een vacaturevideo variëren van € 1.500 tot € 7.500. Onderstaand bieden we je inzicht hoe de prijs tot stand komt

Hoe komt de prijs tot stand?

Een video maken is altijd maat- en mensenwerk. Een standaardprijs bestaat daarom niet. De prijs komt tot stand op basis van de volgende stappen:

Pre-productie;
Productie;
Postproductie;

Pre-productie;
De pre-productie fase bevat alle voorbereiding. Onze videograaf Anne maakt de vertaalslag van de boodschap naar een verhaal dat impact maakt. Daarbij zijn expertise in marketing, creativiteit, ervaring, kennis en aanleg van belang. Onder de voorbereiding valt ook het allereerste contact om de wensen te bespreken. Op basis hiervan wordt een scenario of concept bedacht waaruit een script voortvloeit. Hier gaan regelmatig al heel wat (zeer waardevolle) uren in zitten.

Aan de hand van het script wordt een planning gemaakt voor de draaidag(en). Voor een gemiddelde vacaturevideo kun je rekenen op 8 tot 16 uur pre-productie. 

Productie;
De leukste fase. We gaan draaien! Vaak volstaat één dag om te draaien. Maar het is zeker niet uitzonderlijk dat er meerdere dagen nodig zijn om al het materiaal te verzamelen. Over het algemeen proberen we het aantal draaidagen zo veel mogelijk te reduceren om de kosten zo laag mogelijk te houden.

De kosten uit de productie-fase is dus meer dan alleen uren arbeid. Je hebt ook te maken met:

 

  • Apparatuur (camera, lenzen, statief, licht, geluid, stabiliser of steadicam, drone, etcetera)
  • Acteurs en/of figuranten
  • Reiskosten

Wat ook scheelt in kosten is dat Move on recruitment alle kennis zelf in huis heeft. Monique ondersteunt als recruiter met haar kennis en kunde in de vertaalslag naar recruitmentvak. Zij weet tijdens de interviews precies de juiste vragen te stellen en op antwoorden te sturen die jouw bedrijf aantrekkelijk gaat maken voor nieuwe medewerkers.

Waar er op een draaidag vaak veel mensen betrokken zijn (camera-, licht- en geluidsman) bedient Anne alle apparatuur zelf. Dat betekent dat ze op de draaidag het licht, geluid, camerawerk én de regie op zich neemt. Ook de postproductie neemt ze voor haar rekening. Hierdoor kunnen we onze low-budget prijzen mogelijk maken.

 

Postproductie;

Als alles in de pre-productie en productie fasen goed is uitgevoerd begint het nabewerkingsproces. De video moet gemonteerd worden. Vaak is dat zo eenvoudig niet. Soms moet uit een interview van een half uur een montage van 1,5 minuut gemaakt worden die de essentie van het gesprek weergeeft. Daarnaast willen we dat de geïnterviewde wil ook nog eens geloofwaardig en authentiek overkomt. Dat is vaak nog een hele puzzel. Er moet dan nog gekozen worden voor passende muziek, en deze muziek moet op maat gemaakt worden in de montage. Tijden het monteren is het zoeken naar de juiste timing en tempo, alles moet kloppen.

Als alles dan klopt, de muziek past, de juiste shots liggen op de juiste volgorde, is het vaak tijd om eventuele graphics toe te voegen. Denk aan naamtitels (zogenaamde “lower thirds”), bedrijfslogo, verklarende teksten in beeld, ondertitels, etc. Hierna bereiken we de allerlaatste stappen: kleurcorrectie (“grading”) én audio nabewerking.

Als de montage af is, gaat er een zichtkopie naar de klant ter goedkeuring. Op basis hiervan kan de klant feedback geven en kunnen er nog zaken gewijzigd worden. Ook deze wijzigingen worden (een paar dagen of weken) later meegenomen worden in de kostenberekening.

Toch een zeer overzichtelijke investering als je ziet dat je er professionele uitstraling, sterke communicatie én een aandachtstrekker voor terug krijgt. Niet gek, toch?

Stuur GERUST een berichtje

Zoek je een nieuwe baan of medewerker? Of wil je gewoon iets vragen? We horen graag van je!